Buna ziua,
As dori si eu o recomandare va rog pentru o centrala.
Din ce-am mai citit, oscilez intre Vitodens 100W combi, Bosch 7000i si Ariston Alteas One (la asta recunosc c-am fost o idee snob, mi-a placut designul si faptul ca-i ceva mai ieftina), de 24-25kW.
Am de incalzit o casa de 130mp utili, P+E, incalzire in pardoseala, 2 bai si-o bucatarie, 3 membri, momentan... poate 4

Nu am spatiu si pentru boiler, deci acm instant.
Apa e din put, toata instalatia e din plastic, mai putin vasul de expansiune legat la pompa din put, pompa (inox) si portprosoapele care sincer nu stiu din ce vor fi, ca nu-s montate inca; sper eu sa nu ajunga rugina in instalatie. Duritatea apei e de 18 grade germane.
Ce conteaza pentru mine, e sa am debit de apa calda suficient, ca-mi plac dusurile lungi si fierbinti, sunt cam purcel la faza asta, fiabilitate, sa poate fi controlata de la distanta, fie centrala in sine, fie prin termostate wifi (mai degraba prin termostate, sa pot seta temperatura pe zone/camere si nu toata centrala/casa, ca ma ajuta mai putin), sa aiba ceva automatizari/programe si sa nu am variatii de temperatura la dus, daca da cineva drumul la apa calda in cealalta baie, sau variatii de genul asta. Evident conteaza si bugetul, consumul in schimb cred ca-i tot pe-acolo, nu cred ca-s diferente mari, asa ca asta e secundar.
Multumesc!