Buderus are schimbator de AlSi, pretentios la calitatea apei -iar dedurizatorul cu schimbator de ioni chiar e interzis de Buderus.
Viessmann Vitodens are schimbator de caldura din inox, mult mai putin vulnerabil la apa de put.
Moderator: fuji
Buderus are schimbator de AlSi, pretentios la calitatea apei -iar dedurizatorul cu schimbator de ioni chiar e interzis de Buderus.
Mulțumesc.
E suficient de bun Vitodens 050, dar, na, Vitodens 100 are display mai mare, touchscreen. Si automatizare mai complexa, dar nu stiu daca vei folosi acest atuu.
pai depinde care filtru anti-magnetita.. Sunt de fapt dispozitive magnetice, care atrag (si separa) particolele metalice.. Fernox e dispozitivul clasic, sau Adey, Watts..Acel filtru anti-magnetită este de folos sau este frecție...?
confort la Apa calda presupune existenta unui Boiler. Dar nu e spatiu.. deci, ramane varianta instant. De ce nu avem apa calda din belsug ..? Simplu: pentru ca n-avem spatiu ! Raspunde asa la orice reclamatie, si esti acoperit.iulic scrie: ↑16 Mai 2019 00:23Legat de modelul de centrala, as investi 1000 de lei in plus pentru un produs de calitate, daca mi-ar asigura confortul pentru apa calda instant. O ezitare am insa, din cauza raportului de modulare de doar 1:4 pentru Viessmann 100-W, ceea ce face ca modelul de 35 kW sa aiba puterea minima de aproximativ 9kW. Daca vreau sa folosesc apa la debit mic, iar fierbe apa in schimbator si se colmateaza cu calcar.
Am achziționat până la urmă un Vitodens 100. O rugăminte.
da, ordinea calitatii la Motan e asa: Sigma, Kplus, Optimus (ordine crescatoare).spaceframe scrie: ↑01 Sep 2019 17:421) Motan OPTIMUS 24 kW ERP montata cu regulator de gaz, filtru y pt impuritati, stabilizator de tensiune well VA500, termostat wireless Salus RT510RF am inteles ca merge ok. Cred ca raportul calitate pret este bun si din cate am inteles model este mai bun decat celelalte motan
e posibil sa nu mai mearga cu computherm. Ia un Siemens, Danfoss sau Honeywell.2) Viessmann Vitodens 050-w 24 montata cu regulator de gaz, filtru y pt impuritati, stabilizator de tensiune well VA500, termostat Computherm Q7 RF fara fir dar nu stiu daca este bun pt ca am inteles ca centrala ar fi mai pretentiosa la termostat.
un minim este un filtru grosier Y de 3/4" in instalatia de incalzire. Un filtru magnetic n-ar strica, fara a fi obligatoriu.Nu cred ca imi trebuie filtru antimagnetita
cu Motan astia nu stii niciodata, ca le schimba de pe-o zi pe alta.spaceframe scrie: ↑02 Sep 2019 02:34 Conteaza daca nu se mai produce Motan Optimus? Este acum pe piata si banuiesc ca vor fi piese si pe viitor. Sau ma insel?
http://www.arcacaldaie.ro/Apps/WebObjec ... 3&lang=rumCentrala Arca Pixel 25 F nu stiu nimic despre ea. Poate poti sa mai dai niste detalii.
e ok, daca mai trebuie ceva, aduce Instalatorul.Ca accesorii ar fi Regulator gaz cu filtru 3/4, Filtru Y 1/2, Filtru Y 3/4, Filtru magnetic anticalcar 1/2, Detector Gaz cu electrovalva, Stabilizator tensiune Well VA500. Ajung sau mai trebuie ceva?
Multumesc mult pentru calculele profesionale, precum si pentru sfaturile de pana acum care m-au ajutat sa gasesc cea mai echilbrata solutie!fuji scrie: ↑17 Mai 2019 00:24 Centralele astea.. au o putere termica declarata pentru Incalzire, si alta putere termica pentru preparare Apa calda. Asta din cauza restrictiilor la Noxe: pe incalzire trebuie sa se incadreze strict in niste valori, si atunci se limiteaza puterea maxima posibila. Insa la functionarea pe Apa calda se poate considera ca e o functionare temporara in acel regim..
......
Sa facem niste calcule pentru Apa calda cu temperatura de 35 grd la robinet, respectiv 40 grd C (si implicit dT=25 K, resp. dT=30 K).
In cazul nostru Q=29,3 kW =25.198 kcal/h.
Rezulta:
la dT=25 K, debit/ ora = 25198/25 =1008 litri/h >> adica 16,8 litri/min. de apa la 35 grd C
la dT=30 K, debit/ ora = 25198/30 =840 litri/h >> adica 14 litri/min. de apa la 40 grd C.
La Dus se ia in considerare un debit necesar de 10 litri/min.... La Cada e nevoie de macar 12 litri/min. La Bucatarie ai nevoie de 8 litri/min.
Comparativ, Vitodens 100-W 35 are pe Apa calda o putere de ..35 kW =30.100 kcal/h, ceea ce inseamna 20 litri/min. la dT=25 K si 16,7 litri/min. la dT=30 K.
Sper ca aceste calcule se clarifice un pic situatia si sa te ajute la alegere.
............
deci, eu sunt absolut de acord ca cel mai important e Service-ul la centrala termica.iulic scrie: ↑10 Sep 2019 17:22Am decis sa merg pe modelul Ecotec Plus VUW INT II 306/5-5 (putere de 30 kW pt apa calda, 26kW pentru caldura). Face parte din gama medie (Plus este intre Pure si Pro). Legat de problema care ma preocupa, debitul apei calde este in specificatiile tehnice de 14,4 litri/min. la dT-30 K, deci vreo 17 litri/min la dT=25K. Urmeaza sa o montez in cursul acestei saptamani si voi reveni cu un feedback dupa cateva saptamani de utilizare.
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] și 2 vizitatori