calinesq91 scrie: ↑06 Mar 2019 21:08Mi-ar placea confortul oferit de un boiler, dar si diferenta de pret e semnificativa...
exact.
as vrea o centrala cu raport de modulare mai mare, si m-ar incanta daca ar fi si cu schimbator de inox, dar pana la urma cred ca voi alege una cu schimbator de Al-Si in favoarea unui raport de modulare mai bun.
nu te crampona de ideea domeniului cat mai mare de modulare a flacarii..
Gandeste-te care e scopul: sa incalzesti casa, sa ai caldura si asta intr-un mod cat mai economic. Ori aceste deziderate sunt influentate de multi factori, nu de cat sau cand moduleaza un arzator.. (ultimii 2 cu care am dezbatut problematica modularii flacarii erau ..fumatori, si tineau permanent un geam deschis in casa..

Despre ce economie de energie mai vorbim ?)
Eu consider urmatoarele chestiuni de importanta initiala la o instalatie de incalzire: izolatie termica cat mai buna a casei si montarea unor robineti termostatici la calorifere (pentru un reglaj local cat mai eficient).
cel mai bun raport calitate pret: Bosch Condens 2500W, Bosch Condens 7000i w (24/28) /Buderus GB172i (24/28), Ariston Genus One 24, Viessmann Vitodens 100w 26 kw.
eu nu ma impac cu raportul asta calitate/pret.. cred ca cel mai bun raport il au centralele termice Motan (atat cele cu condensare, cat mai ales cele clasice): ofera destule si costa putin. La fel, ulterior si Piesele de schimb costa putin.
Bosch Condens 7000i si GB172i, da, sunt interesante.
Deasemeni, Vitodens 100-W e un real succes de piata, insa mai ales modelul de 35 kW (inclusiv cel doar Incalzire, cu boiler separat). Insa eu zic ca poti la fel de bine (sau mai bine) sa alegi un Vitodens 050-W !
Cu serviceul cred ca se gaseste o echipa in oras care sa fie capabila sa faca reviziile la oricare din ele.
revizia la o centrala care functioneaza bine e una.. remedierea unor defectiuni e alta !
centrala cu boiler Beretta Exclusive Boiler Green he 35 BSI ErP - si parea interesanta. Aveti ceva informatii despre acest model? Am vazut ca are un raport de modulatie foarte bun, dar schimbatorul principal e de Al-Si.
gama Exclusive e Topul de la Beretta; e o centrala buna si relativ ieftina. Sta sa apara noua ei generatie. Cauta si Bluehelix K50 de la Ferroli, Chaffoteaux Niagara.
Am mai aruncat un ochi si la Bosch Condens 5000WT, dar nu stiu ce schimbator are si e destul de slaba la modulatie,
toate schimbatoare de caldura principale de la Bosch Buderus sunt din AlSi -si e f. bine , ca tu ai retea oraseneasca, nu sunt probleme.
Insa modelul respectiv nu ma atrage sub nici-o forma.. nu cred ca face banii !
m-am uitat la Viessmann Vitodens 111W care imi place ca are schimbatorul din inox dar daca avea un raport de modulare ceva mai bun... La fel si la 100W, daca avea un raport de modulare macar de 1:6 cred ca era prima in topul meu.
vezi inceputul mesajului.
Exista si Vitodens 200-W, dar nu se mai aduc la puteri mici. Poate doar 222-W