Foarte bine punctat, Fuji. Ce-i drept ma gandeam si eu la ceva capete termostatate, macar in cateva camere (de exemplu la subsol). La apartamentul in care locuiesc acum m-am jucat cu unul controlat din smartphone prin BT si am inteles conceptul. Stiu ca exista si sistemele de capete termostatate controlate centralizat dar investitia intr-un sistem centralizat cred ca e considerabila si probabil nu se justifica la imobilul asta (casa e prea mare pentru mine asa ca nu voi locui acolo, cel mai probabil il voi inchiria). Asa ca o sa incerc sa-mi fac o idee cam pe unde ar fi nevoie de capete termostatate mecanice si electronice (eventual controlate din smartphone pentru o programare mai facila).
Spui ca o centrala de 49 kw ar fi ok pentru consumul optimizat; pentru cazul in care instalatia si consumul nu sunt echilibrate perfect, oare ar fi suficient sa aleg centrala de 60 kw pentru a avea o rezerva de putere? Adica 60 kw ar cuprinde o rezerva de putere suficienta? (Ma tot gandesc ca pana acum casa a fost dotata cu o centrala de 79 de kw, ce-i drept o centrala cu un randament mai scazut, insa banuiesc ca cei 79 de kw se refera la puterea generata nu consumata asa ca teoretic randamentul nu ar trebui sa intre in discutie la comparatiile de puteri generate, comparam cei 79 de kw generati de centrala veche cu cei 60 ai unei centrale noi, randamentul se va vedea in consum nu in temperatura disponibila in casa).
Astept cu mare interes cate un raspuns de la Fuji pentru vreuna din celelalte intrebari, cand s-o mai gasi un pic de timp
