Forumul a fost updatat la ultima versiune phpBB 3.1. Deocamdata este disponibila doar versiunea in engleza -in curand si versiunea in Romana.

Alte centrale: Ferroli, Baxi, Immergas, Vaillant, Beretta ..

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

User avatar
deea
Posts: 1
Joined: 08 Mar 2010 14:45
Contact:

Alte centrale: Ferroli, Baxi, Immergas, Vaillant, Beretta ..

Unread postby deea » 08 Mar 2010 14:48

buna, am o centrala misa cu tiraj fortat care de o vreme nu mai incalzeste apa calda menajera.flacara se aprinde cateva minute si vine si apa calda apoi se stinge si apa calda nu mai e. caldura merge.
daca o pornesc pe functia horn atunci am si apa calda si caldura.
ce poate fi defect?
multumesc
in speranta unui raspuns

User avatar
fuji
Senior
Posts: 940
Joined: 11 Jun 2009 17:11
Location: Bucuresti
Contact:

centrala misa

Unread postby fuji » 08 Mar 2010 15:13

deea wrote:..centrala misa ..
nu prea cunosc centralele Misa.. dar am auzit de ele (din Baia mare..?).
-probabil a ramas fluxostatul blocat pe incalzire (trebuie sa verifice un service-man)

Cand apesi pe "horn" probabil ca introduci centrala in modul Service (de testare), si aceasta functioneaza pana ajunge la supra-temperatura (110 grd), dupa care se opreste.
-nu ar trebui sa o introduci in modul Service ! Nu asta e solutia.

Deci nu e neaparat vorba de un defect, ci doar de ..mizerie ce infunda/blocheaz aun presostat... Sau alta cauza.

User avatar
armo
Posts: 2
Joined: 19 Apr 2010 22:22
Contact:

depunere de calcar..? senzor ?

Unread postby armo » 19 Apr 2010 22:31

mai poate fi vorba de o depunere de calcar pe schimbatorul secundar sau de o defectiune a senzorului care citeste temperatura apei calde (decalibrare) daca nu s-a rezolvat inca,da-mi mai multe detalii.

User avatar
gherghi
Posts: 1
Joined: 29 May 2010 13:27
Contact:

Apa calda in calorifer desi centrala este pe apa calda

Unread postby gherghi » 29 May 2010 13:32

Salutare.
Am o centrala De Dietrich si normal, cand a venit caldura am comutat din modul "apa calda + incalzire" in modul "apa calda".
Insa am avut surpiza sa constat ca atunci cand folosesc apa calda la chiuveta, vana, etc. se incalzesc si caloriferele...
Aveti idee care ar putea fi problema si cum se remediaza?

Multumesc.

User avatar
fuji
Senior
Posts: 940
Joined: 11 Jun 2009 17:11
Location: Bucuresti
Contact:

DeDietrich: se incalzesc caloriferele vara..

Unread postby fuji » 29 May 2010 13:38

nu prea cunosc centralele dedietrich..
Presupun insa ca e o problema cu vana cu 3 cai (daca centrala e un model cu schimbator in placi si vana cu 3 cai) -se blocheaza, sau s-a infundat..
-doar in zona vanei cu 3 cai comunica cele 2 instalatii: cea de incalzire si cea de apa menajera
(mai comunica si prin robinetul de umplere, dar ala presupun ca e inchis)

User avatar
daniel
Posts: 3
Joined: 10 Jul 2010 22:50
Contact:

Immergas-victrix50

Unread postby daniel » 10 Jul 2010 22:52

cum se remediaza codul de defect 3.4.5.? are idee cineva?

User avatar
daniel
Posts: 3
Joined: 10 Jul 2010 22:50
Contact:

erori Victrix

Unread postby daniel » 10 Jul 2010 23:02

intii a aparut E3,ventilatorul mergea in turatie mica,dupa resetare,a aparut E5 la fel ventilatorul mergea cu turatie mica fara scinteie ,dupa o noua resetare a aparut E 4

User avatar
iuli4u2003
Posts: 1
Joined: 14 Sep 2010 16:04
Contact:

CENTRALE TERMICE MILENIUM

Unread postby iuli4u2003 » 14 Sep 2010 16:07

BUNAZIUA,

centrala mea termica, are o problema in sensul ca nu mai incalzeste apa , adica la deschiderea robinetului de apa calda nu mai face nimic,
initial asteptam vreo 4-5 minute sa vina apa calda, acum nu mai vine deloc , ma pote ajuta cineva sa imi spuna care poate fi problema?

User avatar
fuji
Senior
Posts: 940
Joined: 11 Jun 2009 17:11
Location: Bucuresti
Contact:

Arca ?

Unread postby fuji » 14 Sep 2010 19:47

millenium astea parca sunt niste centrale italiene ARCA ..? :?

Oricum, problema pare sa fie similara cu cea altor centrale:
-fluxostatul blocat (pe incalzire)
-presiune apa rece prea scazuta
-probleme cu vana cu 3 cai -nu comuta sau comuta prost (defect, sau mizerie).

User avatar
conete
Posts: 4
Joined: 25 Nov 2010 12:22
Contact:

cod F12 avarie protherm lynx 24

Unread postby conete » 25 Nov 2010 12:26

Am un protherm lynx la care atunci cand ambientul de camera da semnalul de oprire pompa nu se opreste si mai nou apare cod f 12

User avatar
doinastela
Senior
Posts: 195
Joined: 13 Jun 2009 01:42
Contact:

cod avarie F12 la Protherm Lynx

Unread postby doinastela » 25 Nov 2010 13:56

La Protherm Lynx eroarea F12 indica cf. producatorului probleme in alimentarea electrica, respectiv tensiune electrica mai mica de 165 V.
-cand apare aceasta eroare, incearca anularea erorii prin apasarea butonului Reset.

Masoara tensiunea electrica: daca are valori acceptabile si totusi intra in avarie (cu cod F12), atunci inseamna ca s-a stricat placa electronica.

User avatar
conete
Posts: 4
Joined: 25 Nov 2010 12:22
Contact:

protherm lynx 24

Unread postby conete » 04 Dec 2010 09:32

Detin un protherm lynx de 24 Kv nu se opreste pompa atunci cand termostatul da comanda de oprire am schimbat placa de baza si acceasi problema ce ma sfatuiti?

User avatar
fuji
Senior
Posts: 940
Joined: 11 Jun 2009 17:11
Location: Bucuresti
Contact:

termostat, pompa -protherm lynx 24

Unread postby fuji » 04 Dec 2010 13:21

pai nu o firma de service a schimbat placa electronica ..?
Cand au venit, nu puteau sa rezolve problema ..?
Daca e legat un termostat de camera la regleta de cleme (prin inlocuirea strapului), atunci pompa ar trebui sa stea cand termostatul inchide centrala.
Daca nu se intampla asta, inseamna ca ori termostatul nu e legat bine, ori n-a fost scos strapul, ori termostatul e defect..

User avatar
conete
Posts: 4
Joined: 25 Nov 2010 12:22
Contact:

probleme cu placi electronice protherm lynx..

Unread postby conete » 04 Dec 2010 18:50

Ba da o firma de servis mi-a montat placa si au zis ca aduc alta dar am inteles ca sunt probleme cu toate
Centrala cand are comanda de pornire de la ambient functioneaza astfel :
    Faza 1 porneste pompa ,ventilatorul si arzatoarele incalzind pana la temperatura setata pe circuitul de incalzire
    Faza 2 se opresc focurile si ventilatorul ramanand pompa sa recircule pana temperatura pe circuitul de incalzire scade cu aprox 20 grade fata de cea setata si tot asa pana asigura temperatura ceruta de ambient.
Partea buna este ca daca ambientul da comanda de oprire in prima faza se opresc focurile, ventilatorul si dupa 45 de secunde si pompa.
Daca ambientul da comanda de oprire in faza 2 (cand temperatura pe circuitul de incalzire este in scadere cu pompa in functiune), pompa nu se mai opreste
Daca in timpul acesta deschid apa calda si o opresc, atunci de opreste si pompa.

User avatar
fuji
Senior
Posts: 940
Joined: 11 Jun 2009 17:11
Location: Bucuresti
Contact:

placa electronica protherm Lynx

Unread postby fuji » 04 Dec 2010 21:02

conete wrote:Ba da o firma de servis mi-a montat placa si au zis ca aduc alta dar am inteles ca sunt probleme cu toate...
..asta e o veste cu adevarat proasta :o
Placa pe care au schimbat-o e la randul ei in garantie (1 an), deci trebuie sa aduca o placa care sa functioneze.
Insa tu cu ceva mesaje in urma ziceai ca ai cod avarie F12: asta semnifica placa electronica defecta sau tensiune electrica prea mica (..in general, probleme pe partea de alimentare electrica a centralei).
-nu cumva e acest din urma caz.. ? Ce tensiune ai ?


Return to “Centrale termice”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest